אובדן שמיעה 09.06.2024

תוצאי טיפול אנטי ויראלי לפגיעה בשמיעה בתינוקות שנדבקו ב-CMV

האם טיפול עם ולגנציקלוביר לאחר גיל חודש מביא לשיפור בשמיעה בילדים שנדבקו בנגיף ה-CMV בהריון? הנה התוצאות

בדיקת שמיעה לתינוק. צילום: שאטרסטוק

במחקר שהתפרסם בכתב העת Journal of Pediatrics בחנו האם טיפול עם ולגנציקלוביר שהוחל לאחר גיל חודש עשוי לשפר את תוצאי השמיעה של תינוקות שנדבקו ברחם עם CMVי(Cytomegalovirus) ובעקבות כך סובלים מאובדן שמיעה חושי-עצבי.

במחקר אקראי מבוקר-אינבו זה שבוצע עם סמיות כפולה במסגרת מחקר פאזה 2 נכללו נבדקים מ-12 מרכזים בארה"ב הברית ותשעה מרכזים בממלכה המאוחדת בגילאי חודש עד שלוש שנים עם פגיעה חושית-עצבית בשמיעה אשר טופלו למשך שישה שבועות עם ולגנציקלוביר פומי או אינבו.

התוצא העיקרי שנבדק היה שינוי כולל בכושר השמיעה ממצב הבסיס ועד שישה חודשים לאחר החלת הטיפול. תוצאים שניוניים כללו יכולת שמיעה מיטבית ושינוי בעומס הנגיפי בדם, רוק ושתן של הנבדקים.

מתוך 54 נבדקים עם פגיעה מולדת בשמיעה, ל-35 הוכחה הדבקה ב-CMV בהריון ואלה הוקצו אקראית להשתתפות במחקר (17 לקבוצת הטיפול ו-18 לקבוצת מקרי הביקורת). גילם הממוצע של הנבדקים בעת גיוסם למחקר עמד על 17.8±15.8 חודשים (בקבוצת הטיפול עם ולגנציקלוביר) לעומת 19.5±13.1 חודשים (בקבוצת מקרי הביקורת).

תוצאות המחקר הדגימו כי 20 מתוך 26 (76.9%) האוזניים של הנבדקים בקבוצת ההתערבות לא הדגימו החמרה בשמיעה, לעומת 27 מתוך 28 (96.4%) אוזניים בקבוצת מקרי הביקורת (p=0.09). כלל ההשוואות הנוספות שבוצעו בין הקבוצות, שכללו תוצאי יכולת שמיעה כוללת ויכולת שמיעה מיטבית, לא היו מובהקים סטטיסטית.

העומס הנגיפי של CMV ברוק ובשתן פחת באופן משמעותי בקבוצת הטיפול עם ולגנציקלוביר, אך אלה לא נמצאו במתאם עם שיפור בכושר השמיעה.

מסקנת החוקרים היתה כי החלת טיפול נוגד נגיפים לאחר גיל חודש לא שיפר תוצאי שמיעה עבור נבדקים שנדבקו ברחם בנגיף CMV ובעקבות כך סבלו מירידה חושית-עצבית בשמיעה.

מקור:

Esophageal Versus Rectal Temperature Monitoring During Whole-Body Therapeutic Hypothermia for Hypoxic–Ischemic Encephalopathy: Association with Short- and Long-Term Outcomes. Tai-Wei Wu,Robert Schmicker,Thomas R. Wood,Ulrike Mietzsch,Bryan Comstock,Patrick J. Heagerty,Rakesh Rao,Fernando Gonzalez,Sandra Juul,Yvonne W. Wu. The Journal of Pediatrics May 2024

נושאים קשורים:  טיפול נוגד נגיפים,  ולגנציקלוביר,  אובדן שמיעה חושי-עצבי,  ציטומגלווירוס,  עומס נגיפי
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו